Audience Energizers

55 free trivia and fun quiz question templates

Emma Cullen06 of August, 2018

Back
Whatever the occasion, hosting a quiz is a fun way to engage and energize your audience. However, sometimes it can be difficult to think of fun but challenging questions for your quiz. This post offers free quiz templates that you are free to use. They have also been created in Mentimeter which will let you quickly create the perfect quiz.

How to use these templates

You can use these templates however you wish, but here are some guidelines that will help you get the most out of your templates, and create a fun experience for your participants:

  1. Sign into you Mentimeter account. If you don’t already have one, create your free account here.

  2. Once you’ve logged in, select the question you want to use, and add it to your account. Here you can pick and mix questions in order to create your own custom quiz. You can also add your own questions as desired!

  3. When your quiz is ready to go, press "Present", and your audience can use their smartphones to participate!

Here are the quiz questions. The answers are written next to the question. Click the question to access the Mentimeter quiz template.

General Knowledge Quiz Questions

  1. What was president Harry S Truman's middle name? Answer: S

  2. Who composed the music for Sonic the Hedgehog 3? Answer: Michael Jackson

  3. Name the seventh planet from the sun. Answer: Uranus

  4. What is a baby goat called? Answer: A Kid

  5. Who was the first Western explorer to reach China? Answer: Marco Polo

  6. What is the world's longest river? Answer: The Amazon

  7. What is the criteria for an "ultra marathon"? Answer: Any distance more than a marathon

  8. Who won the Eurovision Song Contest 2017? Answer: Portugal

  9. Which European country eats the most chocolate per capita? Answer: Switzerland

  10. True or False: Pillow fighting is a recognized sport in Canada Answer: True

  11. What is it called when a bottle of champagne is open with a sword? Answer: Sabering

  12. What are the two most economically important varieties of coffee plant? Answer: Arabica and Robusta

  13. Which Swedish word beginning is a term for a buffet style meal? Answer: Smörgåsbord

  14. What material is covered by copyright laws? Answer: All created material realised in physical form

  15. What is the diameter of Earth? Answer: 12742

  16. What is the official language of Brazil? Answer: Portugese

  17. What is Bob Dylan's real name? Answer: Robert Zimmerman

  18. What is the Roman numeral for 1000? Answer: M

  19. Why are the colors of the olympic flag yellow, green, red, black and blue? Answer: Min. one of those colors appears in every flag in the world

  20. What color is the ‘black box’ in an aeroplane? Answer: Orange

Geography Quiz Questions

  1. Which is the only American state to begin with the letter 'p'? Answer: Pennsylvania

  2. Name the world's largest ocean. Answer: Pacific

  3. Where would you find the world's most ancient forest? Answer: Daintree Forest north of Cairns, Australia.

  4. What is the capital city of Spain? Answer: Madrid

  5. Which country is Prague in? Answer: Czech Republic

  6. Where can you find the world's highest mountain - Mount Everest? Answer: Asia

  7. What is the smallest country in the world at only 0.44 sq.km? Answer: Vatican City

  8. What is the world's biggest island? Answer: Greenland

  9. Geographically, what is the biggest country in the world? Answer: Russia

  10. What is the Capital city of Australia? Answer: Canberra

  11. What is the Capital city of Kenya? Answer: Nairobi

  12. What is the capital city of Sweden? Answer: Stockholm

  13. Which is the Capital city of Indonesia? Answer: Jakarta

  14. What is the Capital city of The Netherlands? Answer: Amsterdam

  15. What is the longest river in France? Answer: Loire

Food and Drink Triva

  1. Who said this? 'Champagne should be dry, cold, and free' Answer: Winston Churchil

  2. From which country does Gouda cheese originate? Answer: The Netherlands

  3. "Farfalle" is a popular pasta variety from Italy. What does the word mean? Answer: Butterfly

  4. What chemical stubstastances can be found in chocolate? Answer: Seratonin and Antioxidants

  5. What is white chocolate made from? Answer: It is chocolate made with only the cocoa butter

  6. What are the two components you get from pressing the cocoa beans? Answer: Cocoa powder and Cocoa butter

  7. How many times per year are the cocoa beans being harvested? Answer: Twice per year

  8. Suitable with tea, what is the name of this product roughly translated to 'twice cooked'? Answer: Biscuit

  9. What flower does saffron come from? Answer: Crocus

  10. What flavour is Cointreau? Answer: Orange

Sports Trivia

  1. What does KO stand for in MMA sports? Answer: Knockout

  2. What is the most common color uniform worn by competitors in a fencing tournament? Answer: White

  3. What is famous footballer Ibrahimovic's first name? Answer: Zlatan

  4. True or false, pillow fighting is a recognized sport in Canada? Answer: True

  5. In what country could you compete in a "wife carry race"? Answer: Finland

  6. What is the small wooden ball called in petanque/boules? Answer: Cochonnet (= "Piglet")

  7. What is the highest score you can reach in 10 pin bowling? Answer: 300

  8. What sport that has been played on the moon? Answer; Golf

  9. How many dimples does the average golf ball have? Answer: 336

  10. Which country was the host nation for the 1966 World Championship in football for men? Answer: England

Notify me about new blog posts

Posted by Emma Cullen06 of August, 2018
Share this post